maanantai 24. helmikuuta 2014

Vihreä silmämeikki

Olen itse vähän aikaa sitten jo ihastunut vihreään silmämeikkiin. Vaikka vielä kolme vuotta sitten en voinut kuvitella käyttäväni silmämeikissä mitään muita sävyjä kuin ruskeaa tai harmaata. No, taitaa tuo ruskea ja harmaa olla edelleen naisilla ne käytetyimmät värit. Tuntuu, ettei oikein uskalleta värejä käyttää. Vaikka silmissäni onkin nyt vihreää, ei se mielestäni ole yhtään räikeän värinen. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan värejä! Vaikka sitten alkuun vaan kotona.

Täytyy sanoa, että näin alottelevana bloggaajana oli hieman haastavaa saada kuvattua tuo silmämeikki. Kertokaa kokoneemmat vinkkejänne! Kuvissa värit eivät näy ihan niin tummina kuin luonnossa. Itselläni tämä silmämeikki menisi parhaiten ilta-/juhlakäyttöön, toki tämän voi töihin laittaa. Riippuu niin paljon siitä, kuinka vahvaa silmämeikkiä on tottunut käyttämään.

Aloitetaan siis puhtaalta iholta.



Luomen pohjustus on tärkeää! Ainakin itselläni luomet ovat niin rasvoittuvaiset, että muutaman tunnin päästä luomivärit olisivat viiruilla ilman pohjustusta. Kannattaa pohjustustuote levittää ihan laajalle alueelle kulmakarvoihin asti. Sitten vaan värejä sutimaan luomelle!


Vaaleaa helmiäisluomiväriä laitoin laajasti koko liikkuvalle luomelle. Sen jälkeen vaaleampaa vihreetä väri laitoin ulkonurkkaan ja luomivakoon. Itselläni on hieman riippuvat luomet, joten kannattaa laittaa väriä niin, että se tulee siihen roikkuvan pussin päälle. Näin luomiväriä näkyy myös silmät auki ollessa. Tummaa vihreetä laitoin oikeastaan samoihin kohtiin kun vaaleampaa. Vaaleampi vihreä auttaa häivytyksessä todella paljon, eikä häivytystyötä tarvitse paljoa edes tehdä. Toki meikin olisi voinut tehdä myös niin, että eka vaalea koko luomelle. Sen jälkeen tummaa vihreää ja sitten vasta vaaleampaa vihreää. Mutta itse olen kokenut oman taktiikkani toimivammaksi. Muistakaa vaan häivyttää luomivärit hyvin sulavaksi toisiinsa, meikki näyttää silloin huomattavasti paremmalta.


Sitten vaan rajaukset silmiin. Itse suosin eniten nestemäisiä tai geelimäisiä rajauksia. Siistin rajauksen saa helposti tussimaisilla rajauksilla, ne on ihan parhaita! Rajauksen voi oman mieltymyksen mukaan tehdä ohueksi tai paksummaksi tai jos haluaa niin jatkaa rajausta hieman ulkonurkasta. Jos rajauksen teko ei ole vielä varman tuntuista, voi rajauksen tehdä ennen luomivärejä. Tällöin rajausta on helpompi korjailla ja koko silmämeikki ei mene pilalle. Sitten reilusta ripsiväriä ripsiin ja kulmat kuntoon! Tarvittaessa kulmiin hieman väriä ja itselläni ainakin ehdoton on kulmakarvageeli.

Tälläisissä tummemmissa silmämeikissä kannattaa muuten tehdä ensimmäisenä silmämeikki ja sen jälkeen vasta meikkivoide. Tummaa luomiväriä monesti karisee hieman silmän alle ja poskipäille. Ne saa tässä vaiheessa helposti poistettua sotkematta meikkiä. Varisseet värit saa helposti pois vanulapulla, jossa on hieman kosteusvoidetta.


Tässä vielä silmä auki. Anteeksi tärähtänyt kuva. Tummaa vihreää luomiväriä laitoin myös vähän ihan alaripsien rajaan. Lisäksi ylos ripsien alle vesirajaan tein mustalla kynällä rajauksen.






Käytössä olleet tuotteet. Pohjustuksen tein Lumenen eyeshadow primerilla. Toinen hyvä pohjustustuote löytyy Elizabeth Ardenilta. Vaale luomiväri oli Kicksin oma luomiväri sävynä sugar rush. Sävy on ihon värinen ja tuo kaunista helmiäishohdetta. Vaaleampi vihreä oli Clarinsin luomiväri sävynä silver green. Aivan ihana sävy! Tätä voi yksin arkenakin käyttää. Tumma vihreä oli Make up Storen ja sävynä oli  a girl best friend.


 Kulmiin käytän värinä Viva la Divan trio palettia. Tää Viva la divan palettihan on ihan suora kopio Make up Storen samanlaisesta triosta, mutta vaan halvempi. Eniten käytän tuota keskimmäistä tummaa sävyä. Sävyt ovat todella hyvät kulmiin, tuollaiset hieman harmahtavat. Kulmat laitan ojennukseen Grimasin eyebrow fixerillä. Kaikista kulmakarva geeleistä pitävin. Silmänaluset peitän Kicksin concealer triolla.


Ripsivärinä käytössäni on Lancomen Hypnose Drama vedenkestävänä. Tuo ihanasti tuuheutta. Lancomen ripsivärit ovat ainakin itselläni olleet kaikista parhaimmat. Nestemäisenä tussirajauksena oli Lancomen liner plume. Ja kajaalina Clarinsin vedenkestävä rajauskynä, pysyy!

Mitäs mieltä ootte meikistä? Onko liian värikäs teidän makuun?


2 kommenttia:

  1. Ompa kiva blogi :) Käy kurkkaamassa munkin blogiin? :) neahenriikka.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyypä käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista